Forus ja Better Energy yhteistyöhön

Forus ja Better Energy tuovat 1000 MW aurinkoenergiaa Suomeen

Tanskalainen uusiutuvan energian yhtiö Better Energy on solminut kumppanuussopimuksen suomalaisen aurinkovoiman kehittäjän Forusin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on asentaa yli 1000 MW verkkoaurinkoenergiaa Suomeen. Parhaillaan etsitään sopivia maa-alueita aurinkovoimaloille.

Tavoitteena on rakentaa verkkoaurinkoenergiaa Suomeen vastuullisimmalla tavalla. Se tarkoittaa paikallisen luonnon, sidosryhmien, maanomistajien, naapureiden ja tulevien sukupolvien huomioimista ja osallistamista prosessin alusta alkaen.

Keskustelut kumppanuudesta aloitettiin vuonna 2020 ja kumppanuus käynnistyi vuonna 2021. Yhdessä Better Energy ja Forus ovat olleet osana yhteensä 146 aurinkovoimalan rakentamista, joiden yhteenlaskettu teho on yli 780 MW. Näistä 43 aurinkovoimalaa on Suomessa.

 

Kumppanuus rakentuu molempien yritysten ainutlaatuisiin vahvuuksiin. Laajalla paikallistuntemuksellaan Forus ottaa yhteyttä maanomistajiin ja johtaa hankkeiden kehitystä. Prosessit perustuvat Better Energyn perusteelliseen lähestymistapaan osallistaa yhteisöjä ja luoda aurinkovoimaloiden maalle myös toissijaisia käyttötarkoituksia.

BE kokenut kumppanimme

Better Energy rahoittaa, rakentaa, ylläpitää ja omistaa aurinkovoimaloita. Yritys on toiminut hieman yli kymmenen vuotta ja on aktiivinen Tanskassa, Ruotsissa, Puolassa ja nyt myös Suomessa.

Better Energy on johtava aurinkovoimaloiden rakentaja ja omistaja Pohjois-Euroopassa.

Yritys julkaisi juuri vuosikertomuksensa ja ESG-raporttinsa vuodelle 2021.

 

Sopivaa maata etsimässä

Verkkoaurinkovoimaan soveltuvat parhaiten maa-alueet lähellä rannikkoa. Etelässä etsimme maa-alueita alle 100km etäisyydellä rannikosta, kun taas Länsi-Suomessa 50km etäisyydellä rannikosta. Etsimme yli 50 hehtaarin kokoisia maa-alueita, jotka voidaan joko ostaa tai vuokrata. Maanomistajan myydessä, Forusin tytäryhtiö ostaa maan ja maa jää suomalaiseen omistukseen.

Maanomistajat saavat kilpailukykyisen korvauksen, varmuuden ja luottamuksen siitä, että Better Energy on todistetusti toteuttanut projektit kestävästi sekä lopulta saanut aurinkopuistoprojektit liitettyä paikallisiin tai kansallisiin sähköverkkoihin.

Integroituneena energiayhtiönä Better Energy noudattaa pitkäjänteistä lähestymistapaa aurinkovoimaloiden koko +30 vuoden elinkaaren läpi tavoitteenaan tuottaa ilman tukia mahdollisimman halpaa aurinkoenergiaa, joka nopeuttaa vihreää siirtymää.

Lisätietoja

Eero Oksanen 
Toimitusjohtaja, Forus Oy
eero@forus.fi
+358 505 628 343

Michael Vater
Kehitysjohtaja, Better Energy As
mva@betterenergy.dk
+45 3131 9422