Forus ja Better Energy tuovat 1000 MW aurinkoenergiaa Suomeen

Tiedote 29.4.2022

Tanskalainen uusiutuvan energian yhtiö Better Energy on solminut kumppanuussopimuksen suomalaisen aurinkovoiman kehittäjän Forusin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on asentaa yli 1000 MW verkkoaurinkoenergiaa Suomeen. Parhaillaan etsitään sopivia maa-alueita aurinkovoimaloille.

 

Tavoitteena on rakentaa verkkoaurinkoenergiaa Suomeen vastuullisimmalla tavalla. Se tarkoittaa paikallisen luonnon, sidosryhmien, maanomistajien, naapureiden ja tulevien sukupolvien huomioimista ja osallistamista prosessin alusta alkaen.

 

Keskustelut kumppanuudesta aloitettiin vuonna 2020 ja kumppanuus käynnistyi vuonna 2021. Yhdessä Better Energy ja Forus ovat olleet osana yhteensä 146 aurinkovoimalan rakentamista, joiden yhteenlaskettu teho on yli 780 MW. Näistä 43 aurinkovoimalaa on Suomessa.

 

Kumppanuus rakentuu molempien yritysten ainutlaatuisiin vahvuuksiin. Laajalla paikallistuntemuksellaan Forus ottaa yhteyttä maanomistajiin ja johtaa hankkeiden kehitystä. Prosessit perustuvat Better Energyn perusteelliseen lähestymistapaan osallistaa yhteisöjä ja luoda aurinkovoimaloiden maalle myös toissijaisia käyttötarkoituksia.

 

Better Energy rahoittaa, rakentaa, ylläpitää ja omistaa aurinkovoimaloita. Yritys on toiminut hieman yli kymmenen vuotta ja on aktiivinen Tanskassa, Ruotsissa, Puolassa ja nyt myös Suomessa. Better Energy on johtava aurinkovoimaloiden rakentaja ja omistaja Pohjois-Euroopassa.

 

Sopivaa maata etsimässä

Yli 50 hehtaarin kokoiset maa-alueet voidaan joko ostaa tai vuokrata. Maanomistajan myydessä, Forusin tytäryhtiö ostaa maan ja maa jää suomalaiseen omistukseen.

 

Maanomistajat saavat kilpailukykyisen korvauksen, varmuuden ja luottamuksen siitä, että Better Energy on todistetusti toteuttanut projektit kestävästi sekä lopulta saanut aurinkopuistoprojektit liitettyä paikallisiin tai kansallisiin sähköverkkoihin.

 

Integroituneena energiayhtiönä Better Energy noudattaa pitkäjänteistä lähestymistapaa aurinkovoimaloiden koko +30 vuoden elinkaaren läpi tavoitteenaan tuottaa ilman tukia mahdollisimman halpaa aurinkoenergiaa, joka nopeuttaa vihreää siirtymää.

 

Better Energy julkaisi juuri vuosikertomuksensa ja ESG-raporttinsa vuodelle 2021, jotka löytyvät täältä: https://www.betterenergy.com/about-us/download/

 

Lisätietoja

 

Michael Vater

Kehitysjohtaja

Better Energy As

mva@betterenergy.dk

+45 3131 9422

 

Eero Oksanen

CEO

Forus Oy

eero@forus.fi

+ 358 505 628 343

 

Better Energy on johtava uusiutuvan energian yritys, joka kehittää, rahoittaa, rakentaa, ylläpitää aurinkovoimaloita ja myy vihreää energiaa. Better Energy on yksi nopeimmin kasvavista aurinkoenergian toimittajista Pohjois-Euroopassa yli 7 GW:n hankekannallaan. Better Energy on itsenäinen ja perustajiensa pääosin omistama.

 

Forus Oy on suomalainen myynti- ja rahoitusyhtiö, joka tuottaa palveluita ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi kannattavasti. Foruksen erityinen juridinen ja matemaattinen osaaminen mahdollistaa aurinkopuistojen rakentamisen aiempaa laajemmalle alueella. Foruksen omistavat Eero Oksanen ja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Honkamaa.

 

Erottajankatu 5, 3krs, 170-2. 00130 Helsinki

 

Tietosuojaseloste

© Forus Oy

Lönnrotinkatu 5, 00120 Helsinki

© Forus Oy

Erottajankatu 5, 3krs, 170-2. 

00130 Helsinki


© Forus Oy