Tuottoa maallesi uusiutuvalla energialla

Aurinkovoima on maailmanlaajuisesti yksi nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä energiantuotantomuodoista. Tulevaisuus vaatii uusiutuvien energialähteiden käyttöä  ja aurinkovoima vähentää riippuvuuttamme uusiutumattomista energialähteistä. Suomi tarvitseekin paljon lisää edullista aurinkosähköä päästöjen vähennykseen, energian tuotantoon sekä sähköjärjestelmän tasapainottamiseksi.

Rakennamme kestävää, päästötöntä, oma-varaista ja taloudellisesti kannattavaa energiantuotantoa. Ostamme tai vuokraamme yli 50 hehtaarin maa-alueita, jotka soveltuvat aurinkosähkön tuotantoon.

Viimeisen 7 vuoden aikana olemme olleet mukana rakentamassa tai kehittämässä 80 aurinkovoimalaa Suomessa.

 

Kuinka projekti etenee?

Yhteydenotto

Esiselvityksemme mukaan alueenne soveltuu mahdollisesti aurinkoenergiankäyttöön. 

Maan hankintasopimus

Ostamme maa-alueen tai vuokraamme sen 40:ksi vuodeksi. Teemme hankintasopimuksia yksityisten maaomistajien, yritysten, yhteisöjen ja kuntienkin kanssa. 

Hankesuunnittelu ja rakentaminen

Teetämme tarvittavat selvitykset, haemme luvat ja vastaamme voimaloiden sähköverkkoon liittämisestä. Tekninen suunnittelu, rakentaminen ja voimalan kunnossapito ovat Forus Oy:n vastuulla. 

Yhteydenotto

Esiselvityksemme mukaan alueenne soveltuu mahdollisesti aurinkoenergiankäyttöön.

Maan hankintasopimus

Ostamme maa-alueen tai vuokraamme sen 40:ksi vuodeksi. Teemme hankintasopimuksen yksityisten maanomistajien kuin yritysten, yhteisöjen ja kuntienkin kanssa.

Hankesuunnittelu ja rakentaminen

Teetämme tarvittavat selvitykset, haemme luvat ja vastaamme voimalan sähköverkkoon liittämisestä.

Ympäristö on meille erityisen tärkeä

Toteutamme hankkeemme luotettavasti ja vastuullisesti yhdessä Pohjois-Euroopan suurimman aurinkovoimaloiden rakkennuttajan ja rahoittajan Better Energyn kanssa. 

Tavoitteena on rakentaa verkkoaurinkoenergiaa Suomeen vastuullisimmalla tavalla. Se tarkoittaa paikallisen luonnon, sidosryhmien, maanomistajien, naapureiden ja tulevien sukupolvien huomioimista ja osallistamista prosessin alusta alkaen.

Kumppanuus rakentuu molempien yritysten ainutlaatuisiin vahvuuksiin. Laajalla paikallistuntemuksellaan Forus ottaa yhteyttä maanomistajiin ja johtaa hankkeiden kehitystä. Prosessit perustuvat Better Energyn perusteelliseen lähestymistapaan osallistaa yhteisöjä ja luoda aurinkovoimaloiden maalle myös toissijaisia käyttötarkoituksia.

Better Energy rahoittaa, rakentaa, ylläpitää ja omistaa aurinkovoimaloita. Yritys on toiminut hieman yli kymmenen vuotta ja on aktiivinen Tanskassa, Ruotsissa, Puolassa ja nyt myös Suomessa.

Huomioimme maan kaksoiskäytön – lisätuottoa maanomistajalle

Metsänkasvattajalle, turpeen tuottajalle sekä viljelijälle on lukuisia mahdollisuuksia maan kaksoiskäytölle. 

 

Contact us!

Pohjanmaa

Tommi Pihlajasalo

tommi@forus.fi

+358 05 203 0236

Varsinais-Suomi

Mikael Marisa

mikael@forus.fi

+358 40 838 8259

Kaakkois- ja Itä-Suomi

Christian Kumpula

christian@forus.fi

+358 50 306 6053

 

Read more

Erottajankatu 5, 3krs, 170-2. 00130 Helsinki

 

Tietosuojaseloste

© Forus Oy

Lönnrotinkatu 5, 00120 Helsinki

© Forus Oy

Erottajankatu 5, 3krs, 170-2. 

00130 Helsinki


© Forus Oy