Punkalaidun

Forus suunnittelee aurinkopuistoa Punkalaitumelle

Valmistuessaan voimala tuottaa vuosittain noin 72 GWh uusiutuvaa sähköä, mikä vastaa noin 40 000 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta.

Voimalan ennakoidaan tuottavan sähköä vuoden 2027 aikana.

Lisää otsikkotekstisi tähän

Yleisesittely

Forus Oy on tehnyt esisopimukset maanomistajien kanssa maan vuokraamisesta Isosuon turvetuotantoalueelta aurinkovoimalan rakentamista varten.

Hankealueen koko on noin 187 hehtaaria, josta noin 117 hehtaarille asennetaan aurinkopaneeleja. Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa teollisen mittakaavan aurinkoenergian tuotanto Punkalaitumen kunnassa Isosuon alueella. Aurinkovoimala alkaa suunnitelmien mukaan tuottaa uusiutuvaa sähköä vuoden 2027 aikana. Valmistuessaan voimala tuottaa vuosittain noin 72 GWh uusiutuvaa sähköä, mikä vastaa noin 40 000 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta.

Tavoitteena on kehittää aurinkovoimaa vastuullisimman tavalla. Se tarkoittaa luonnon monimuotoisuuden jatkuvaa huomioimista ja hiilineutraaliustavoitteiden edistämistä. Hankkeen rahoituksesta, teknisestä suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa tanskalaisen Better Energyn suomalainen hankeyhtiö. Yritys jää myös voimalan omistajaksi ja vastaa sähkön tuottamisesta ja myynnistä.

Sijainti

Hankealue sijaitsee Punkalaitumen lounaispuolella sijaitsevalla Isosuon turvetuotantoalueella.

Ajankohtaista

  • Forus Oy suunnittelee aurinkovoimalan rakentamista Punkalaitumelle.

Hankkeen alustava aikataulu

  • Hankesuunnittelu on käynnistynyt
  • Voimalan toiminta alkaa 2027

Uutisointia hankkeesta

MicrosoftTeams-image (10)

Forus ja Better Energy tuovat 1000 MW aurinkoenergiaa Suomeen

Ota yhteyttä!

Christian Kumpula

Projektipäällikkö
mikael@forus.fi
+358 40 838 8259