Aurinkovoimala-hankkeemme

Aurinkovoimaa Suomessa vastuullisimman tavalla

Aurinkovoima tarjoaa vihreää, kestävää energiaa, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä, vahvistaa biodiversiteettiä ja on myös halvempaa kuin kivihiili, öljy tai kaasu. Se on maailman halvin sähkönlähde, joten se on Suomelle nopein keino vähentää energiariippuvuutta.

Tiedotamme tänne aurinkovoimala – hankkeidemme  edistymisestä!

Tarvitsemme merkittävästi lisää aurinkoenergiaa Suomeen

Aurinkovoimalat nopeuttavat siirtymistä puhtaaseen ja vihreään sähköön. Sillä on myös merkittävät synergiaedut suomalaisen tuulivoiman kanssa. 

Aurinkovoimalamme ovat teollisia hankkeita turvesoilla ja muilla isoilla maa-aluille. Meille on erityisen tärkeää kehittää alueen biodiversiteettiä ja huomioida, kuinka pystymme suojelemaan tai luomaan elinympäristöjä kasveille, hyönteisille tai muille eläimille. 

Aurinkovoimat koskettavat paikallisesti eri sidosryhmiä, joten myös heidän erilaiset tarpeet ja näkemykset on pystyttävä huomioimaan hyvissä ajoin. 

Olemme paikallinen kumppanisi

Teemme yhteistyötä kansainvälisesti tunnetun ja kokeneen Better Energyn kanssa, jonka resurssit ja osaaminen mahdollistavat parhaan tuoton projektillesi.

Forus kehittää hankkeet rakennusvalmiiksi ja Better Energy rahoittaa sekä rakentaa ne, jonka jälkeen sähkö myydään verkkoon. 

Hankkeemme

Kyyrönsuo

Lepästensuo

Uutisointia hankkeistamme

20220926_150626

Lappeenrantaan suunnitteilla aurinkovoimala jonka-tuotantokapasiteetti vastaa 150 000 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta

Forus ja Lappeenranta yhteistyö verkkoaurinkovoima Konnunsuo

Suuri aurinkosähköpuisto voisi käynnistyä Lappeenrannassa vuonna 2026 – sen tuottama sähkö riittäisi 150 000 kerrostalokaksiolle

Lappeenranta verkkoaurinkovoima Konnunsuo

Konnunsuolle suunniteltu aurinkovoimala on ympäristöjohtaja Ilkka Räsäsen mielestä lähes lottovoitto – Kapasiteetti vastaisi 150 000 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta

Konnunsuo Lappeeranta aurinkosähkö

Hankekehittäjä Forus arvioi Konnunsuolle kaavaillun aurinkovoimalan kustannusten olevan satoja miljoonia euroja – Lappeenrannan ympäristöjohtaja pitää lähes lottovoittona

Kyyrönsuo

Kyyrönsuon osayleiskaavan yleisötilaisuus

Nimetön suunn.malli (8)

Kontiolahteen kaavaillaan laajaa aurinkovoimapuistoa – Taustalla tanskalainen vihreän energian yhtiö

Screen Shot 2023-04-01 at 11.09.37

Lepästensuon yleiskaavan OAS nähtävillä 6.4.-8.5.2023

Screen Shot 2023-04-01 at 10.50.06

Miehikkälän Lepästensuon aurinkovoimalan kaavoitus käynnistyi

Ota yhteyttä!

Taina Hyppölä

Chief Development Officer
taina@forus.fi
+358 41 548 0639